Ceny ropy sa vo štvrtok ráno výraznejšie nezmenili 20.6.2024

20.06.2024 Celý región

Singapur 20. júna (TASR) - Ceny ropy sa vo štvrtok ráno výraznejšie nezmenili. Vývoj na trhu ovplyvnili obavy z eskalácie konfliktu na Blízkom východe, zatiaľ čo investori čakali na vládnu správu o stave zásob komodity v USA. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Barel americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v júli sa o 7.23 h SELČ predával po 81,38 USD (75,71 eura). To bolo o 19 centov, alebo 0,23 % menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania. Cena augustového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent stagnovala na úrovni 85,07 USD za barel.

Rozšírenie operácií izraelskej armády v Pásme Gazy posilnilo obavy z narušenia dodávok z regiónu bohatého na ropu. K ich zmierneniu na druhej strane prispela správa Amerického ropného inštitútu, podľa ktorej zásoby komodity v USA v týždni končiacom sa 14. júna vzrástli o 2,264 milióna barelov, zatiaľ čo analytici očakávali ich pokles o 2,2 milióna barelov.

Pozornosť trhu sa teraz zameriava na oficiálnu správu o stave zásob, ktorú zverejní neskôr počas dňa Federálny úrad pre energetické informácie (EIA).

(1 EUR = 1,0749 USD)
(TypeTextHere)
 

Vyberte región

mark